Kysymyksiä ja vastauksia koskien hinnanmuutoksia 2022

K: Vaikuttaako hinnanmuutos omaan tilaukseeni?
V: Jos jatkotilaussopimuksesi sitova aika on vielä kesken, hinnanmuutos ei vielä vaikuta tilaukseesi – vaan vasta sitovan ajan jälkeen. Jos sitovuus on tilauksessasi jo täyttynyt, tulee hinnanmuutos voimaan 3.10.2022.

K: Mistä tiedän onko jatkotilaukseni sitova?
V: Jatkotilaussopimukseen kuuluu aloituspaketti + 6 kuukausierää. Voit tarkistaa asiakastililtäsi kuinka monta jatkotilauslaskua on tällä hetkellä maksettuna. Huomaathan, että yksittäisiä lisäostoja ei lasketa mukaan.

K: Mistä näen mitkä tuotteet ovat jatkotilauksessani?
V: Voit tarkistaa jatkotilauksesi sisällön joko laskuistasi, tilausvahvistuksesta tai kirjautumalla sisään asiakastilillesi (ohjeita sisäänkirjautumiseen löytyy tästä). Kun olet kirjautuneena sisään, klikkaa välilehdelle Jatkotilaukset, niin näet tuotteen/tuotteet, jotka ovat mukana kuukausittaisessa tilauksessasi.

K: Miksi hintoja korotetaan?
V: Nykyinen maailmantilanne on vauhdittanut inflaatiota ja valuuttakurssivaihteluja, sekä nostanut niin rahdin kuin raaka-aineidenkin kustannuksia. Tavoitteemme, kuten aina, on jatkaa tunnusmerkiksemme muodostuneiden yksilöllisten, tietellisesti todistettujen tuotteiden toimitusta ja kehittämistä.

K: Kuinka kirjaudun sisään asiakastililleni?
V: Klikkaa kirjaudu sisään verkkosivuillamme www.zinzino.com ja täytä asiakasnumerosi ja salasanasi.

K: Mistä löydän hinnastot eri valuutoissa?
V: Klikkaa tästä eri valuuttojen hintatietoihin
Zinzino Customer Service (Päivitetty )

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.