Etsimäsi kommentti on joko siirretty toiseen keskusteluun tai poistettu kokonaan.

Miksi normaali Omega-6/Omega-3 –tasapaino on tärkeää?

Länsimainen ruokavalio sisältää runsaasti omega-6-rasvahappoja ja suhteellisen pieniä määriä merellisiä omega-3-rasvahappoja, mikä luo epätasapainon omega-6- ja omega-3-rasvahappojen välille elimistössä. Tämä epätasapaino aiheuttaa useita elintapoihin liittyviä terveysongelmia.

Omega-6- ja omega-3-rasvahapot toimivat elimistössä hormonien tavoin vaikuttavien signaalimolekyylien (eikosanoidien) esiasteina. Omega6-rasvahapoista johdetut eikosanoidit lisäävät tulehdussairauksia ja ylläpitävät kroonisia tulehdustiloja. Signaali-molekyylit, jotka ovat peräisin omega-3-rasvahapoista, aiheuttavat vähemmän tulehduksia, ja jotkut jopa ehkäisevät niitä. Eikosanoidit täydentävät toisiaan monin tavoin, ja siksi hyvä tasapaino niiden välillä on tärkeä.

Normaali omega6- ja omega-3-rasvahappojen tasapaino on tärkeä kunnollisen eikosanoiditasapainon kannalta. Epätasapaino edesauttaa tulehdusten muuttumista kroonisiksi. Pohjoismaiden ministerineuvosto suosittelee omega-6- ja omega-3-rasvahappojen suhteen pitämistä alle 5:1:n ruokavaliossa.
Zinzino Customer service Ilmoita asiaton sisältö
Keskustelu on suljettu kommenteista.