Mitä omega-3 on?

Omega-3 on yhteistermi, jota käytetään pitkäketjuisista monityydyttymättömistä rasvahapoista, joiden ensimmäinen kaksoissidos on kolmannessa sidoksessa metyyliryhmän päästä laskettuna. Omega-3 on ihmiselle välttämätön rasvahappo, mutta koska keho ei sitä itse pysty tuottamaan, on se saatava ravinnosta. Poikkeuksena tähän ovat naiset hedelmällisten vuosiensa aikana, jolloin heidän kehonsa voi pieniä määriä omega-3:a tuottaa – on kuitenkin suositeltavaa huolehtia omega-3:n saannista ravinnon kautta myös tällöin.

Kasvit tuottavat lyhyempiketjuista omega-3:a, kun taas pidempiketjuista omega-3:a saadaan merenelävistä. Jälkimmäisen bioaktiivisuus on korkeampi, erityisesti eikosapentaeenihapon (EPA, C20:5 omega—3) sekä dokosaheksaeenihapon (DHA, C22:6 omega 3-3) osalta.
DHA ja EPA auttavat ylläpitämään sydämen normaalia toimintaa (0,25g päivässä), normaalia verenpainetta (3g päivässä) sekä veren normaalia triglyseriditasoa (2g päivässä).
Lisäksi DHA tukee normaalia aivotoimintaa (0.25g päivässä) ja auttaa normaalin näön ylläpitämisessä (0.25g päivässä). Raskauden ja imetyksen aikana DHA tukee vauvan aivojen ja silmien kehittymistä.

DHA:a ja EPA:a on turvallista nauttia noin 5g päivässä.
Zinzino Customer Service Ilmoita asiaton sisältö
Viestin kommentointi on suljettu.