Siirry uusimpaan kommenttiin

Miksi Omega3 pitää syödä päivittäin?

Hei,

Miksi Omega3 pitää syödä päivittäin?
Mitä haittavaikutuksia omega3:sta on esim jos joutuu vakavaan onnettomuuteen?

Olen kuullut että on tarpeetonta syödä omega3 päivittäin vaan pitäisi pitää 2-4 viikon taukoja jotta elimistön omat korjausjärjestelmät toimisivat. Miten kommentoitte tätä?

Ystävällisin terveisin,
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Hei Sirkka,

  Kiitos viestistäsi!

  Zinzinon Balance-tuotteet sisältävät omega-3:n lisäksi myös omega-6-rasvahappoja ja konseptimme tarkoituksena on palauttaa näiden rasvahappojen normaali tasapaino 120 päivän aikana. Hyvä rasvahappotasapaino lisää vastustuskykyä ja auttaa kehoa taistelemaan erilaisia elintapojen tuomia terveysongelmia vastaan. Voit lukea lisää Balance-konseptistamme osoitteessa  www.info-baf.com.

  Vastauksena kysymykseesi, alla hieman yleistä informaatiota omega-3:een liittyen, jonka voit löytää myös itse internetistä:

  Omega-3 on yhteistermi, jota käytetään pitkäketjuisista monityydyttymättömistä rasvahapoista, joiden ensimmäinen kaksoissidos on kolmannessa sidoksessa metyyliryhmän päästä laskettuna. Omega-3 on ihmiselle välttämätön rasvahappo, mutta koska keho ei sitä itse pysty tuottamaan, on se saatava ravinnosta. Poikkeuksena tähän ovat naiset hedelmällisten vuosiensa aikana, jolloin heidän kehonsa voi pieniä määriä omega-3:a tuottaa – on kuitenkin suositeltavaa huolehtia omega-3:n saannista ravinnon kautta myös tällöin.

  Kasvit tuottavat lyhyempiketjuista omega-3:a, kun taas pidempiketjuista omega-3:a saadaan merenelävistä. Jälkimmäisen bioaktiivisuus on korkeampi, erityisesti eikosapentaeenihapon (EPA, C20:5 omega—3) sekä dokosaheksaeenihapon (DHA, C22:6 omega 3-3) osalta.
  DHA ja EPA auttavat ylläpitämään sydämen normaalia toimintaa (0,25g päivässä), normaalia verenpainetta (3g päivässä) sekä veren normaalia triglyseriditasoa (2g päivässä).
  Lisäksi DHA tukee normaalia aivotoimintaa (0.25g päivässä) ja auttaa normaalin näön ylläpitämisessä (0.25g päivässä). Raskauden ja imetyksen aikana DHA tukee vauvan aivojen ja silmien kehittymistä.

  DHA:a ja EPA:a on turvallista nauttia noin 5g päivässä.

  Ystävällisin terveisin,
  Tiina Partner Support
  Paras vastaus
 • Hei Tiina,
  Vastauksesi ensimmäisessä kappaleessa mainitset, että Balance tuotteet sisältävät Omega-3 ja Omega-6.  Kerrotko lisää onko siinä todella myös Omega-6?? Ja kuinka paljon suhteessa Omega-3:een.  Mistä mahdollinen Omega-6 on peräisin.

 • Hei Aila ja Jyrki,
  Kiitos viestistänne!

  Kyllä, siinä on todella myös omega-6:sta.

  Zinzino BalanceOil on synerginen sekoitus runsaasti omega-3-rasvahappoja EPA ja DHA sisältävää korkealaatuista kalaöljyä ja erityisesti korkean polyfenolipitoisuutensa vuoksi valikoitua Extra Virgin -oliiviöljyä. BalanceOil säätelee ja ylläpitää elimistön EPA- ja DHA-tasoja sekä omega-6-ja omega-3-rasvahappojen tasapainoa turvallisesti.

  BalanceOil tukee aivojen optimaalista toimintaa ja sydämen normaalia toimintaa sekä tehostaa immuunijärjestelmää.

  EPA- ja DHA-pitoisuuden löydätte pullon etiketistä, suhde on n. 2:1.

  Mitä tulee rasvahappoihin, BalanceOil on siis sekoitus kalaöljyä ja oliiviöljyä. Kalaöljy sisältää kaikkia rasvahappoja tyydyttyneistä rasvahapoista kertatyydyttymättömiin ja monityydyttymättömiin rasvahappoihin, kun saa oliiviöljyssä on enimmäkseen tyydyttyneitä ja pääosin kertatyydyttymättömiä rasvahappoja.

  Tämä tarkoittaa, että öljymme sisältää siis kaikkia näitä, mukaan lukien omega-3-rasvahappoja, kuten linolihappo (alfalinoleenihappo) ja omega-6-rasvahappoja, kuten linolihappoa ja gammalinoleenihappoa/arakidonihappoa.

  Tosin näiden määrä on pieni verrattuna öljyssä olevaan oleiinihapon (omega-9 oleiinihappo) ja DHA+EPA:n määrään nähden.

  Lyhyesti siis; koska BalanceOilissa on oliiviöljyä, on siinä automaattisesti myös omega-6:sta.

  Toivottavasti tämä vastasi kysymykseenne.

  Mukavaa päivänjatkoa!

  Ystävällisin terveisin,
  Heli Partner Support

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.