Siirry uusimpaan kommenttiin

Mistä öljyjen muovipullot on valmistettu?

Hei,

Mistä öljyjen muovipullot on valmistettu?

Muovi ja öljy yhdistelmä ei ole mielestäni turvallinen. Tieteellinen tutkimus hormonihäiritsijöistä on laaja ja muovien eri yhdisteitä kuuluu tähän EDC luokkaan lukuisia. Kun yksi EDC, esimerkiksi bisfenol a, on korvattu toisella, on senkin todettu eläinkokeissa aiheuttavan vakavia käytösmuutoksia jotka yhdistetään hormoneja matkiviin ainesosiin.

Haluaisin nähdä muovipullon kaikki ainesosat sivuillanne. Ja luonnollisesti ajatus öljystä muovipuollossa on minulle luotaantyöntävä, lukemani tieteellisen tutkimuksen valossa.

Ystävällin terveisin,
Näytä paras vastaus

Kommentit

 • Hei Satu,

  Kiitos viestistäsi!

  Vastaus kysymykseesi on Product Managerimme, Henrik Schultzin, vastauksesta käännetty suomeksi:

  Balance Oilissa käytettävät muovipullot ovat valmistettu tuoreraaka-aineista (ei kierrätettyä materiaalia) ja ne on sertifioitu soveltumaan elintarvikekäyttöön. Pullomme ovat sekä PVC- että BPA-vapaita.

  Tehtaan, jossa pullot valmistetaan tulee olla ja se on, sertifioitu valmistaan elintarvikkeille sopivia muovituotteita. Valmistuksessa ei tapahdu minkäänlaista kontaminaatiota ja pullot ovat välittömästi käyttökelpoisia - samoin korkki.

  Muovia käytetään nykyään hyvin paljon elintarviketeollisuudessa, esim. virvoitusjuomat, jugurtit, maidot jne. Löydät elintarvikekaupoista enemmän muovia kuin lasia.

  Miksi Lysi/Zinzino käyttää muovipulloja?
  • Laadun kannalta muovi vastaa lasia, mutta se on edullisempi ja ympäristön kannalta muovi on parempi vaihtoehto
  • Lasin valmistus saastuttaa valmistusalueen maaperää
  • Lasin valmistus kuluttaa enemmän energiaa
  • Lasia ei kierrätetä yhtä paljon kuin muovia.
  • Muovi joko kierrätetään ja käytetään muissa tuotteissa tai poltetaan muiden jätteiden kanssa, jolloin käyttämämme muovi muuttuu CO2ksi ja vedeksi.
  • Muovipullot ovat kevyitä ja näin ollen kuljetuksessa kuluu vähemmän polttoainetta
  LYSI
  Lysi on GMP-sertifioitu valmistaja, koska he valmistavat lääketieteellistä laatua olevia Omega3-tuotteita lääkeyhtiöille. GMP asettaa enemmän vaatimuksia laadunvalvontaan ja sertifiointiin kuin muut laadunvalvontajärjestelmät. Tämä tarkoittaa, että Lysin pitää tarkistaa säännöllisesti laatusertifikaatit ja testisertifikaatit kaikilta toimittajilta, mukaan lukien pullojen valmistajat.
  Elintarviketeollisuudessa käytettävien pullojen tulee olla täydellisiä, muuten Lysi menettäisi GMP-sertifikaattinsa.

  Lysi on yksi harvoista kalaöljyvalmistajista, joilla on GMP-sertifikaatti. Ainoastaan valmistajat, jotka valmistavat lääketieteellisiä tuotteita, voivat saada ko. sertifikaatin. Se, että ilmoittaa valmistavansa tuotteita GMP-sertifikaatin mukaisesti, ei ole sama asia kuin se, että valmistajalla oikeasti on GMP-sertifikaatti kuten Lysillä on.

  Toisin sanoen käyttämämme muovipullot ovat turvallisia ja voit käyttää Balance Oilia turvallisin mielin.

  Mukavaa päivänjatkoa!
  Ystävällisin terveisin,
  Heli Partner Support
  Paras vastaus
 • Hei,

  Olen kiinnostunut tässä kohtaa terveysvaikutuksista; ympäristövaikutuksista voi keskustella erikseen, asia ei todellakaan ole noin yksinkertainen. Meret täyttyvät muovista, sieltä ne siirtyvät pieneliöihin, kaloihin ja lopulta nisäkkäisiin. Ja sitten ihmisiin.

  Tässä oli vain yksi kohta josta kykenen lukemaan tätä osa-aluetta: "Laadun kannalta muovi vastaa lasia" Mitähän tämä tarkoittaa? Nyt haluaisin nähdä pullomuovin ainesosat ja mihin tutkimukseen tuo lause viittaa?
 • Hei Satu!

  Kiitos viestistäsi!

  Pullomme ovat valmistettu PET- muovista, sekä lisäksi ne ovat testattu, hyväksytty ja sertifioitu kaikkien elintarvikepakkauksia koskevien EU-direktiivien / lakien mukaisesti.
  • Pullo ei saa olla tehty mistä muovista tahansa, vaan ainoastaan sellaisesta muovista, joka on hyväksytty elintarvikekäyttöön sekä meidän tuotteiden tapaisille elintarviketuotteille.
  • Pullo ei saa (myöskään ajan myötä) huonontaa/vaikuttaa sisältöön.
  • Pullon materiaali ei saa (myöskään ajan myötä), ollessaan kosketuksessa sisältöön, luovuttaa kemikaaleja muovista sisältöön.
  Saamme säännöllisesti pullojen toimittajalta lausunnot, että he seuraavat EU-direktiivejä / lakeja.
  Seurattavat EU-direktiivit näet alla:
  •  Regulation 1935/2004, relating to materials and articles intended to come into contact with food.
  •  Plastic regulation (EU) 10/2011- Annex I and II.
  •  Directive EU 10/2011 of 14 January 2011 up to amendment EU 1282/2011 of 28 November 2011 relating to plastic materials and articles intended to come into contact with foodstuffs.
  • Directive 94/62/EC with amendment 2004/12/CE on packaging and packaging waste, Article 11, relating to concentration levels of heavy metals present in packaging. From information provided by all suppliers of raw material we certify that the sum of concentration levels of lead, cadmium, mercury, hexavalent chromium etc. is below 100 ppm.
  • We also certify that all the additives used in the production of these bottles are in the positive list and there is no restriction specified in EU 10/2011.

  Mukavaa päivän jatkoa!

  Ystävällisin terveisin,
  Emma H Director & Leader Council Support Manager
 • Onko mitään mahdollisuutta saada öljyä lasipullossa? Voin kaivaa tutkimuksia joissa epäilyt muovin osien liukenemisesta ihan veteen tai öljyttömään nesteeseen ovat vahvoja ja näytöt eläinkokeissa näiden muovin ainesosien haitallisuudesta elimistölle ovat selkeitä. Öljy luonnollisesti on paljon helpommin liuottavaa kuin vesi. En halua ostaa tämän jaksoni jälkeen kallista kenties laadukastakin öljyä muovipullossa, jos niiden positiivisten vaikutusten rinnalle tulee nämä esimerkiksi hormonihäiritsijöiden haitat. Kaikki muukin netin kautta tilaamani öljy tulee lasipulloissa, kookosöljy, ja muut kasvisöljyt. Ei sen pakkaamisen pitäisi kovin vaikeaa toimittajalle olla, jos laatu todella on merkityksellinen tuottajalle ja toimittajalle.
 • Hei Satu!

  Kiitos palauteestasi ja välitamme tietysti palautteesi meidän tuottajalle!

  Ikävä kyllä Zinzino Balance Oilia ei ole tällä hetkellä saatavissa lasipulloissa.
  Kuten olemme maininneet, käyttämämme muovipullot ovat turvallisia ja voit käyttää Balance Oilia turvallisin mielin.

  Mukavaa päivän jatkoa!

  Ystävällisin terveisin,
  Emma H Director & Leader Council Support Manager
 • Hei!
  Minä myös ja tuttavapiirimme on ihmetellyt samaa, että hyvä öljy muovipullossa. Toivoisimme, että näitä hyviä öljyjä voisi olla markkinoilla lasipulloissa vaikkakin sitten kalliimpina.
 • Hei Milla,

  Kiitos viestistäsi ja palautteesta!

  Yllä onkin mainittu syitä, jonka vuoksi käytämme lasipullojen sijasta PET-muovipulloja. Välitämme toki palautteesi myös tuottajallemme.

  Ystävällisin terveisin,
  Tiina Partner Support
Viestin kommentointi on suljettu.